Sernik królewski- niezwykle puszysty

Musiało minąć wiele czasu zanim osiągnęłam

wprawę w wypiekanie sernika. Było kilka razy kiedy nie wyszedł. Ale podobno trening mistrza czyni. Tak więc próbowałam wtedy kiedy tylko znalazłam wolną chwilę.

Oprócz przepisu jest również coś jeszcze. Zajrzyj również na koniec postu

Składniki na ciasto kruche:

  • ½ kg mąki
  • 3 żółtka
  • ¼ kwaśnej śmietany
  • ½ szklanki cukru
  • mały proszek do pieczenia (8g)
  • cukier wanilinowy
  • 1¼ kostki masła

 

Wyrobienie ciasta:

Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym, dodajemy żółtka, śmietanę. Następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Ugniatamy aż ciasto będzie jednolite.

 

Składniki- masa serowa:

  • 1 kg sera
  • 5 jajek
  • ¾ masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego 
  • ¼ opakowanie budyniu

Wyrabianie masy serowej:

Ser mieszamy z cukrem, cukrem wanilinowym i żółtkami. Dodajemy budyń i rozpuszczone masło. Następnie ubijamy na sztywno pianę i dodajemy po łyżce delikatnie mieszając.

Piec w 180 stopni przez 60 minut, po tym czasie przy wyłączeniu piekarniku zostawić na kolejną godzinę. Sernik najlepiej gdyby odleżał całą noc powoli studząc się. Wtedy nie opadnie zbyt bardzo i przy tym zostanie bardzo puszysty.

Przepiśnik kulinarny. Nie jest on tradycyjny. Przepisy są na kartach, które zabezpieczone są folią, tak by podczas gotowania bądź pieczenia nawet jeśli się zachlapie to wystarczy wytrzeć ściereczką.

Funkcjonalny i mały.

Cechy:
– wymiar 17×13 cm
– 10 kart z przepisami wysłanych przez klienta
– zabezpieczone folią by ochronić przez zabrudzeniem i zniszczeniem

Nasza papeteria okolicznościowa cieszy się niezwykłym uznaniem wśród klientów. Więc nie warto czekać z zakupem.- szybko znika 😃

Kup już dziś ‼️

Dostępna w sklepie na

Zaproszenia są do kupienia w :

You may also like

Dodaj komentarz